Když je kakaové máslo (kakaové máslo) vytlačeno z kakaové hmoty, zůstane suchá surovina, která se rozemele na kakaový prášek.
Kakao se získává z plodů stromu zvaného Theobroma cacao a z kakaových bobů mandlové velikosti, které se uvnitř těchto plodů nacházejí. Předpokládá se, že lidé používali kakao již asi před 5 000 lety - nejstarší archeologické důkazy o užívání kakaa lze nalézt v dnešním Hondurasu v roce 2000 před naším letopočtem.
-
Výrobky bez lepku, mléka a přísad
-
Vynikající kvalita
- Certifikát ekologického zemědělství FI-EKO-201
ORGANICKÝ KAKAOVÝ PRÁŠEK, FI-EKO-201
(Theobroma cacao)
Ve světle historie hodnotu kakaa dobře ilustruje skutečnost, že když španělští dobyvatelé dorazili do Střední Ameriky, nenašli zlato ani stříbro v pokladnicích aztéckého vládce Montezumy. Komory byly plné kakaových bobů, odhadem kolem 960 000 000.
75% kakaových bobů použitých v kakaových produktech CocoVin tvoří odrůda Criollo a 25% odrůd Forastero / Trinitario.
Doporučené dávkování: 1-3 lžíce / den.
Použití: přidejte do kaše, jogurtu nebo smoothie. Můžete také připravit různé nápoje z kakaového prášku a použít prášek k výrobě čokolády a k pečení.
Skladování: Při pokojové teplotě, ve vzduchotěsné nádobě, chráněné před světlem.
Země původu: západní Afrika
Bez lepku / bez mléka / bez přísad / organické / košer / veganské
Velikost balení: 200 g
Nutriční hodnoty | 100 g |
Energie | 1492 kJ / 358 kcal |
Tuky | 11,6 g |
-z toho nasycené mastné kyseliny | 6,7 g |
Sacharidy | 21,8 g |
-z toho cukry | 0,8 g |
Vláknina | 28 g |
Bílkoviny | 27,6 g |
Sůl | <0,1 g |
Laktóza | 0 g |
Draslík | 1660 mg (83% DDD*) |
Hořčík | 545 mg (145% DDD*) |
Železo | 10,3 mg (74% DDD*) |
Měď | 3,9 mg (390% DDD*) |
*DDD- doporučená denní dávka
Jméno značky: | Cocovi |
---|---|
Kategorie: | ZDRAVÁ VÝŽIVA |
Položka byla vyprodána… |