Proteinové arašídové košíčky plné čokolády
Kdo by nemiloval čokoládu. A smíchanou ještě s arašídovým máslem? Proteinové arašídové košíčky jsou oblíbená pochoutka plná bílkovin (a čokolády). Recept je velmi jednoduchý, stačí na to pouze 3 ingredience. Na posypku můžete zvolit cokoliv chcete, my rádi přidáváme himalájskou sůl pro výraznější chuť. Pokud si také chcete osladit den, jste tady správně.
Ingredience:
- 20 g Free Soul čokoládového veganského proteinu
- 100 g arašídového másla
- 200g hořké čokolády
- Špetka soli na dozdobení
Postup:
Čokoládu si nalámeme na menší kousky a necháme rozpustit v horké lázni. Až se úplně rozpustí, přidáme do ní náš Free Soul čokoládový protein. Tím se směs trochu zahustí a bude se s ní lépe pracovat. Připravíme si papírové košíčky na muffiny, které pak naplníme trochou čokolády s proteinem (stačí cca jedna čajová lžička). Dáme do lednice nebo mrazáku ztuhnout na cca 10 minut. Mezitím si připravíme arašídové máslo, doporučujeme předem trochu ohřát, aby se s ním lépe pracovalo, a rozpustíme zbytek čokolády. Po vyndání košíčku z lednice už stačí pouze naplnit arašídovým máslem a zalít zase trochou čokolády, aby se zcela zakrylo arašídové máslo. Necháme ztuhnout v lednici na dalších 10 minut. Na závěr stačí posypat trochou soli a máme hotovo. Dobrou chuť!